Practicant de pedagogia

 

 

Avui hem finalitzat l’acolliment d’una alumne de pràctiques de la universitat. Han estat uns mesos de compartir experiències i de donar-nos un aire fresc que agraïm molt. Esperem també, que s’hagi enriquit de tots i que segueixi vinculada d’alguna manera amb el col·lectiu.

Na Caterina ens ha realitzat un petit text on explica la seva experiència a PRODIS:

Després de 3 anys i mig de carrera, arriben les pràctiques, probablement el moment més desitjat de tot aquest temps, ja que és la manera d’executar tot el que s’ha après, a més d’acostar-te al món laboral. Una oportunitat per poder veure i experimentar, de primera mà, quin seria el paper que exerciries en aquella associació determinada, ara ja com a professional.

Diria que a l’hora d’elegir el lloc de pràctiques no tenia gens clar cap a quin àmbit volia dirigir-me, tot i que l’àmbit social hem cridava especialment l’atenció. Mirant la llista de llocs que ens van oferir, vaig decidir elegir Prodis, tot i mai haver tingut contacte directe amb persones amb discapacitat intel·lectual.

Realment era un repte: començar a un lloc nou amb persones que no coneixia, durant 3 mesos. Tot i això, des del primer dia me vaig sentir còmoda; sentia que formava part d’aquell lloc, ja que l’acollida va ser molt agradable, tant per part dels professionals com dels usuaris.

Durant aquests mesos he anat passant pels diferents tallers, veient i participant amb tot el que treballaven, a més d’assistir a les sessions grupals que realitzava el psicòleg i poder realitzar algunes sessions individuals, després de veure de quina manera funcionaven. El fet de poder participar, tot i que al principi hem costés, va ser molt gratificant perquè va permetre que el vincle amb els usuaris es fes més proper i tingués una idea més clara del paper del pedagog en una associació d’aquestes característiques.

El que més m’ha sorprès d’aquests mesos ha estat l’acollida dels usuaris, han estat sempre molt receptius amb les activitats propostes, i sobretot la confiança que han dipositat en jo per contar-me les seves inquietuds, emocions, pensaments…

M’ha agradat molt poder veure el funcionament d’aquesta associació: les activitats que duen a terme, l’acompanyament dels usuaris i la bona relació que hi ha entre tots i totes. Acabo aquest període de pràctiques amb una sensació molt agradable per tot el que he après, podent veure com algunes coses estudiades a la teoria es traslladen a la pràctica. Però sobretot hem quedo amb la sensació d’haver crescut a nivell personal, haver obert la ment i haver creat vincles especials, que s’han creat a base de compartir experiències, moments, diversió i moltes rialles.

Caterina Gost Alomar

 

Des de PRODIS desitjam la millor de les sorts a na Caterina, valorant molt positivament el seu pas per l’entitat i animant-la a que segueixi treballant en l’àmbit de les persones amb discapacitat, visibilitzant i lluitant per un col·lectiu massa cops apartat.